Εργαστήριο βυζαντινής Αγιογραφίας Δημήτριος Αλεβιζόπουλος

Εργαστήριο 1

Στο εργαστήριο Αγιογραφίας ξεκινάει και ολοκληρώνεται η μελέτη του  Αγιογραφικού έργου ενός Ιερού Ναού, δημιουργούνται αρχικά οι μακέτες και μετέπειτα τα προσχέδια.

Κατόπιν κατασκευάζεται ο καμβάς –στην περίπτωση που η τεχνοτροπία θα πραγματοποιηθεί με επικόλληση καμβά επί τοίχου–, σχεδιάζονται τα έργα , και προχωρά η Αγιογράφηση η οποία φτάνει μέχρι κάποιο συγκεκριμένο σημείο.

Εργαστήριο 2

Από το σημείο αυτό κι έπειτα αφού ενσωματωθεί ο καμβάς στον τοίχο το έργο ολοκληρώνεται εντός του Ιερού Ναού.

Με τον αυτό τρόπο επιτυγχάνεται  η απόλυτη εναρμόνιση του Αγιογραφικού έργου, με την αρχιτεκτονική δομή του χώρου και το φωτισμό του.

Εργαστήριο 3

Εάν αποφασιστεί η Αγιογράφηση επί τοίχου, τότε στο εργαστήριο γίνεται μόνο η μελέτη και δημιουργούνται τα προσχέδια.

Επίσης στο εργαστήριο δημιουργούνται εξ ολοκλήρου οι φορητές Άγιες εικόνες σε όλα τους τα στάδια, κατεργασία του ξύλου, χρύσωμα, Αγιογράφηση με αυγοτέμπερα.

Ούτως ή άλλως πρόκειται για έναν Ιερό τόπο στον οποίο με τον αρμόζοντα σεβασμό και με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιείται η δημιουργία της Ιερής αυτής τέχνης.

  • Διεύθυνση Σαγγάριου 4, Νέα Ιωνία 14231
  • Τηλέφωνα 6937001712, 2130409029
  • E-mail dimitrios@alevizopoulos.gr

12 Απριλίου, 2019 | Η εργασία μου | Κανένα σχόλιο

Σχολιάστε

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*