Διακρίσεις

Ο Δημήτριος Αλεβιζόπουλος έδειξε  το μεγάλο του ενδιαφέρον για τη ζωγραφική από την ηλικία των 6 ετών. Άρχισε να καταγράφει στο χαρτί όλα του τα ερεθίσματα και βάδισε τους νηπιακούς του βηματισμούς με τη βοήθεια ενός οικογενειακού φίλου ζωγράφου.

Έτσι όταν εκποιήθηκε το πρώτο του έργο ήταν μόλις δώδεκα ετών.

Σύντομα έστρεψε το ενδιαφέρον του προς την βυζαντινή τέχνη, και μαθητής ακόμα του Γυμνασίου έλαβε συμμετοχή  σε Ελληνογερμανική έκθεση που διεξήχθη στην Εθνική Πινακοθήκη, αποσπώντας την πρώτη διάκριση με το έργο του Άγιος Αντώνιος , αντίγραφο αντίστοιχης εικόνας  η οποία βρίσκεται στο Βυζαντινό και χριστιανικό μουσείο.

Συνέχισε την πορεία του αγιογραφώντας  κυρίως  τοιχογραφίες ιερών Ναών και είκοσι χρόνια μετά, λαμβάνοντας συμμετοχή σε διεθνή έκθεση στη Γαλλία με το έργο του Ιησούς Εσταυρωμένος έλαβε και πάλι την πρώτη τιμητική  διάκριση.

Την παρουσίαση του έργου του  έκαναν  άτομα του καλλιτεχνικού  και πολιτικού κόσμου και την ίδια περίοδο το Yπουργείο Πολιτισμού  εγκωμίασε συνολικά το έργο του καταθέτοντας έγγραφη κριτική δια του διευθυντού του Θεοχάρη Προβατάκη Βυζαντινολόγου και Θεματοφύλακα του Πατριαρχείου.

Σήμερα έχοντας  εκπαιδεύσει  νέους συνεχιστές της τόσο σημαντικής αυτής τέχνης  εξακολουθεί να φιλοτεχνεί Ιερούς Ναούς  και όπως ο ίδιος δηλώνει συνεχίζει να διδάσκεται από το μεγαλείο της τέχνης.

14 Απριλίου, 2019 | Η εργασία μου | Κανένα σχόλιο

Σχολιάστε

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*